Save The Date: vrijdag 6 april 2018

Montagne Russe en kabelbaan (Gelderland, Apeldoorn, Julianatoren) [Coll. Anton Nuijten]
Montagne Russe kabelbaan, Julianatoren

Op vrijdag 6 april aanstaande (hele dag) organiseert Stichting De DonderbergGroep samen met Erfgoedvereniging Heemschut het symposium Vermaaksarchitectuur. Wij achten het tijd dat aan dit wat onderbelichte facet van ons streven naar kennis over follies, tuinsieraden en vermaaksarchitectuur, nader aandacht wordt besteed.
Dit symposium vindt plaats in, waar anders, pretpark De Waarbeek bij Hengelo, dat zich in het bezit mag verheugen van enkele monumentwaardige historische attracties.

De lezingen zullen gaan over onderwerpen als historische speeltoestellen op buitenplaatsen en theetuinen; het vermaaksaspect van landschapstuin tot lunapark; het 18de eeuwse Bagno in Steinfurt en haar Nederlandse bezoekers; kermisattracties: techniek en decoraties. Ook komt de kwestie van overheidsbescherming van vermaaksarchitectuur aan de orde. De dag is inclusief een verhandeling over De Waarbeek en een rondgang door het park.

Het definitieve programma en verdere informatie zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. Wij hopen op een goede opkomst voor deze unieke dag.

Volg ook onze facebook-pagina voor het laatste nieuws over dit symposium.

1 reactie

  1. Redactie schreef:

    Op zaterdagmiddag 24 maart 2018 organiseert Stichting Tuinhistorisch Genootschap Cascade, i.s.m de Van Sypesteyn Stichting, het symposium ‘Verdwenen tuinen in Nederland en hun beleving door tijdgenoten‘. Locatie: kasteel Sypesteyn en in de Sijpekerk in Loosdrecht. Meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *