Excursie Heijplaat, Rotterdam op 16 juni 2017

De DonderbergGroep maakt in juni letterlijk een uitstapje. We wijken af van de gebruikelijke bezoeken aan follies of tuinsieraden om deze keer een bijzonder tuindorp te verkennen: Heijplaat. Deze Rotterdamse wijk ligt buiten de stad en is een gemeenschap op zich, ontstaan na WO I als woonplaats voor werknemers van de RDM. Heijplaat kent een verscheidenheid aan bouwstijlen en -materialen en kenmerkt zich door veel groen en leuke straatjes en wijkjes. Tijdens deze excursie krijgen we een rondleiding door deze levendige buurt en gaan we (voor eigen rekening) lunchen in Cafe Restaurant Courzand.

Van 2005 tot 2007 was Heijplaat het toneel van de FollyDOCK manifestatie en stonden er tal van follies. Die zijn weer afgebroken, op een tweetal exemplaren na. Dus toch een folly in deze excursie!

Voor donateurs van de DonderbergGroep is dit uitje gratis. Aan niet-donateurs vragen we een kleine bijdrage van 7,50 euro. Inschrijven kan tot 15 mei via excursies@donderberggroep.nl. Na aanmelding sturen wij uitgebreide informatie m.b.t. starttijd en startpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *