Excursie en opening pagode – Boekenbergpark Deurne (Antwerpen)

Met de DonderbergGroep bezochten we het Boekenbergpark al eens eerder, in 2015. In dit park, een mooi voorbeeld van een jardin anglo-chinois, hebben ooit meerdere follies gestaan. Tegenwoordig resten nog een imposant grottencomplex dat met een jachttoren en een grote vijver samen een pittoresk ensemble vormt. Alleen al het grottencomplex, waar het Natuurhistorisch Museum is gehuisvest, is de moeite van een bezoek waard.

De Chinese Pagode wordt ook wel Japanse Toren genoemd

In het Boekenbergpark stond ook ooit een Chinese pagode, de op een na hoogste van Belgie. De laatste jaren was deze toren echter gedecimeerd en restte er niet veel meer dan een vreemdsoortig paviljoen. Een restauratie volgde en die is nu afgerond. Zondag 23 april wordt de gerestaureerde pagode heropend. Speciaal voor deze gelegenheid zal onze voorzitter Wim Meulenkamp een rondleiding geven door het park en een uitgebreide toelichting geven over de geschiedenis van de pagode.

Wilt u mee op deze bijzondere excursie? Stuur dan een mail naar moniengel123@gmail.com

Ook als u geen donateur bent van de DonderbergGroep dan bent u van harte welkom!

Praktische informatie

Zondag 23 april 2017 – aanvang 15.00 uur, opening pagode 17.00 uur

We verzamelen bij de hoofdingang van het Boekenbergpark aan de Menegemlei/Eksterlaar kruising Unitaslei. Hier is voldoende parkeergelegenheid.

De Chinese pagode met het zwembad op de voorgrond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *