Donateur worden?

De DonderbergGroep

Stichting voor Follies, Tuinsieraden en Vermaaksarchitectuur in Nederland, België en Luxemburg

Duiventoren, Huis Landfort (Gelderland, Megchelen) [Foto: Hetty Wilming]

Donderbergers op excursie: Duiventoren bij Huis Landfort

De DonderbergGroep is in het leven geroepen door een kleine groep mensen met belangstelling voor bijzondere vormen van architectuur. De eerste bijeenkomst vond plaats in juni 1991 bij Restaurant de Donderberg in Leersum. Vanaf dat moment was de naam DonderbergGroep een feit. In navolging van The Folly Fellowship in Groot Brittannië werd op 7 mei 1993 officieel Stichting de DonderbergGroep, stichting voor follies, tuinsieraden en vermaaksarchitectuur opgericht.
Sindsdien adviseren wij instanties, stichtingen en particulieren.  Ook houden wij lezingen over dit onderwerp en organiseren wij excursies in binnen- en buitenland. Speciaal voor onze donateurs geven wij de PorteFolly uit.

De DonderbergGroep telt een kleine honderd donateurs. Voor € 22,50 per jaar bent u ook donateur. U ontvangt dan tenminste 2x per jaar de PorteFolly, onze papieren Nieuwsbrief. Kijk op deze site onder Publicaties voor eerdere edities. Ook ontvangt u een aantal malen per jaar uitnodigingen voor excursies, lezingen en andere activiteiten. Als donateur steunt u tevens projecten tot behoud, beheer en bestudering van het fantastisch erfgoed in Nederland en België.

ANBI
De DonderbergGroep is sinds januari 2008 ANBI geregisteerd (RSIN : 802426578).
ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI draagt op de een of andere wijze bij aan het algemeen nut.
Het kan een goed doel zijn, een kerk of organisatie met een bepaalde levensbeschouwing. Het kan ook een culturele of een wetenschappelijke instelling zijn.
Sinds januari 2012 is De DonderbergGroep een culturele ANBI.
Wie aan culturele ANBI’s geeft, kan extra belastingvoordeel krijgen via de giftenaftrek en via periodieke giften. Een ANBI zelf betaalt geen erf- of schenkbelasting.

Word donateur van de DonderbergGroep
Bent u geïnteresseerd in het fenomeen folly, architectuur, tuinkunst? Bouwt u zelf een folly of bent u beroepsmatig betrokken bij het onderwerp? Aarzel dan niet langer en word donateur!
Meer weten? Mail naar: info@donderberggroep.nl